Life & style

Ponořte se do blahodárné jógy <3

Žena je nejkrásnější, když se cítí komfortně a sama sebou.
Cest k tomuto cíli je nespočet, záleží jen na našich potřebách a prioritách.
Jedním z možných způsobů sebezdokonalování je jóga.

Uvolňující cvičení.
Způsob, jak získat štíhlé a silné svaly.
Aktivita probouzející klid a duševní rovnováhu.
Rituál, vnášející optimismus do našich myšlenek.
Body & mind přístup k životu. 

^ Marta a její fototutorial v magazínu Jóga Dnes ^

Leckterá z nás už tohle téměř zázračné cvičení zná a mnoho z nás mu již plně podlehlo.
No, ale co si budeme povídat, prokrastinace je silný soupeř a ruku na srdce, jak často se Vám také stane, že cvičební lekci společně i s tréninkovou taškou jednoduše (ale s těžkým srdcem, samozřejmě…) odložíme na příště a radši zůstaneme v pohodlí domova..?

Nenucenost. Ženskost. Autenticita.

Přesně pro tyhle případy pro Vás chystáme instruktážní videa a pro začátek máme na našem Instagramovém profilu @essensualscz malou ukázku, jak si dopřát uvolnění i doma nebo v hotelovém apartmá (a to my rády!).

Dovolte nám představit vaši novou lektorku jógy, Martu.
Sympatickou a sportovně založenou slečnu z Brna, která žije pohybem a jógu vnímá jako povznášející a blahodárný životabudič.
Na našem webu budete mít k dispozici videa ke shlédnutí na témata, co vás zajímají.
Přečtěte si, co o sobě prozradila,  jaký je její názor na jógu i její vliv na nás ženy celkově.

Ahoj Marti, jak jsi se dostala k józe a co pro tebe tento systém práce na sobě samé znamená?

Aktivní životní styl mě vždy bavil a mé největší koníčky se vždy točí kolem sportu. Jóga si mne hned  po pár navštívených lekcích naprosto získala a našla jsem v ní to, co mi u stávajících sportu, které dělám, chybělo.
Toužila jsem objevit další informace o tomto cvičení a zažít, čím mě může dál obohatit a tak se ze mne stala studentka jógových technik. Jóga mne opravdu nadchla a tak jsem zatoužila předat své vědomosti a energii z ní i dalším lidem, což mne přivedlo k lektorování, na něž jsem získala oprávnění. Nyní vedu lekce hot jógy a vinyasi v Jóga Brno, ale tím moje cesta vzdělávání zdaleka nekončí a nadále navštěvuji diplomované kurzy a semináře. Jako zásadní, ale vnímám úplné ponoření se do vlastního objevování a  praxe. Jóga pro mě není jen pohyb a jógové pozice, je to komplexní přístup k tělu, který úzce souvisí se zdravím, vnitřní pohodou a celkovým přístupem k životu. Mé lekce vychází převážně z vinyasa jógy, a tím pádem jsou tréninky dynamičtější, silovější a kreativnější.

Kterým ženám by jsi jóģu doporučila a jaké jsou její přínosy?

Jógu může cvičit každá žena. Tato prastará technika a její praxe není omezená věkem, váhou ani jinými stavy těla.
Sedíme prakticky celý den na cestě v autě, v práci, u jídla,  a jestliže se kosti, klouby a svaly nepohybují, tělo chátrá a stárne. Jóga dokáže obnovit přirozenou pružnost těla, také ho celé zpevňuje, pomáhá hubnout a tvaruje naši postavu. Zlepšuje držení těla, správné dýchání a má spoustu dalších benefitů, které pocítíme na vlastní kůži, jestliže s jógou začneme.
Bojuje se spoustou negativních fyzických stavů, ať už je to bolest hlavy, zad, nebo třeba problémy s lymfatickým či hormonálním systémem. Když se žena cítí dobře ve svém těle, vyzařuje kolem sebe  nádhernou energii, která zrcadlí její spokojenost sama se sebou a může tak nechat vyniknout svou přirozenou krásu a ženskost. Být spokojený sám se sebou je jeden z cílů praktikování jógy. Cvičení má také blahodárný vliv na naši psychiku, což si myslím, že je v dnešní hektické době velmi důležité a často je klíčem ke spokojenému životu ve všech jeho aspektech. Naučíme se tak řešit stresové situace s nadhledem a větší pohodou. Neustálým uvědomováním si svého těla odpoutáváme pozornost od pesimistických myšlenek, které nás obtěžují a zahlcují. Cvičíme, zdokonalujeme se a pozorujeme své tělo, až se přistihneme, že nemyslíme na to, co bylo či bude, ale soustředíme se jen na daný moment. A to je největší krása tohoto tréninku.

Jak nyní v rámci jógy vnímáš podstatu ženy ?

Charakteristikou ženkosti je pro mne laskavost, soucit, vnímavost, přirozená kreativita a vznešenost.
V každé z nás, ale proudí energie ženská i mužská a naším cílem by mělo být zharmonizovat tyto dvě energie.
Jóga také v pravém překladu znamená sjednocení… Sjednocení těla, mysli a duše.
Já ženy vnímám jako něžné, citlivé, ale zároveň i silné bytosti, které mají cit pro krásu, ladnost a lehkost pohybu,
který obzvlášť v józe nádherně vynikne.

Děkujeme za tvoji motivaci a těšíme se na tvé jógové bohatství! 

Namaste. <3 Love yourself!

Napsat komentář